Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Boxsprings zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wanneer je nu een nieuw bed gaat kopen, is een boxspring voor veel mensen een goede optie. Boxsprings brengen dan ook behoorlijk wat voordelen met zich mee. In dit artikelen sommen we er een aantal voor je op.

Een volledig bed

Ga je een boxspring kopen, dan koop je een heel bed, inclusief matras dus. Dat kan erg handig zijn, je bent dan immers in één keer klaar. Daarbij zijn boxsprings vaak een stuk voordeliger dan een los bed en losse matrassen. Als je een boxspring in zijn geheel aanschaft, ben je veel minder geld kwijt, wat natuurlijk ook erg fijn is. 

Het bed is hoger

Een boxspring is over het algemeen hoger dan een gewone combinatie van matras en bedbodem. Veel mensen vinden dat erg prettig, omdat je dan niet zo dicht bij de grond ligt. Daarbij is een boxspring daardoor ook erg makkelijk om in bed te stappen. Ook voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn is een boxspring dan ook een erg goed idee.

Het bed is compact

Een boxspring is erg compact. Zonder hoofd- en voetbord is een boxspring namelijk niet groter dan de matrasmaat. Dat is fijn, heb je namelijk niet veel plek in je slaapkamer, dan kun je alle ruimte benutten met echt bed. Zo weet je zeker dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte van je slaapkamer.

Lange levensduur

Als je een boxspring koopt, kun je ervan uitgaan dat deze lang mee gaat. Een boxspring is namelijk niet alleen erg comfortabel, het bed heeft ook een lange levensduur. Zo gaan boxsprings gemiddeld zo’n 20 jaar mee. Dit komt omdat het matras in de boxspring geen tegendruk ervaart van de bodem van het bed, waardoor het matras dus een stuk langer van goede kwaliteit blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *