Hoe richt je een magazijn in?

Een magazijn inrichten, dat is zo makkelijk nog niet; er zijn een hoop factoren om rekening mee te houden. Ben je benieuwd welke dat zijn, wat je nodig hebt voor je magazijn en waar je dat kunt vinden? Lees dan verder, want dit artikel geeft antwoord op al deze vragen.

Veiligheid gaat voor

Eén van de belangrijkste dingen bij het inrichten van een magazijn is veiligheid. Daarom moet je verschillende veiligheidsartikelen aanschaffen voor medewerkers, zoals beschermende kleding, brillen en handschoenen. Ook dienen alle medewerkers gecertificeerd te zijn om te werken met bepaalde apparaten en heftrucks. In een magazijn kunnen er ernstige verwondingen plaatsvinden en zo voorkom je bedrijfsongelukken. 

Stellingen en kasten

Geen magazijn is compleet zonder magazijnstellingen en kasten. Er zijn verschillende soorten stellingen die ieder een eigen doel hebben. Zo zijn er palletstellingen, legbordstellingen, inrijstellingen en doorrolstellingen. Bij Begra kun je alle stellingkasten vinden die je nodig hebt; zo maak je in één klap je magazijn volledig. Ook kun je veiligheidsartikelen aanschaffen die ervoor zorgen dat de stellingen tegen een stootje kunnen, zoals aanrijd- en hoekbeschermers en stootranden.

Goede vloeren 

Een ander belangrijk aspect bij het inrichten van een magazijn: vloeren. De hele dag rollen er machines over de vloer en lopen mensen met zware schoenen heen en weer. Ladingen moeten op de grond gezet kunnen worden, zonder butsen of kuilen te veroorzaken. Daarnaast moet een vloer in een magazijn makkelijk schoon te maken zijn, zodat de werkzaamheden snel en efficiënt uitgevoerd kunnen worden. 

Zo zie je maar dat er wel het een en ander is om rekening mee te houden als je een magazijn in gaat richten. Zorg daarom dat je al je benodigdheden en veiligheidsmaterialen bij professionals haalt die voldoen aan de Europese richtlijnen met betrekking tot kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *