Op uitwisseling: waar houd ik rekening mee?

Je zit erover na te denken om op uitwisseling te gaan; dat is ook niet vreemd, want het is een onvergetelijke ervaring. In dit artikel belichten we waar je rekening mee moet houden als je op uitwisseling wilt gaan, zodat je bij je aanmelding niet voor verrassingen komt te staan.

Voorwaarden

Wanneer je op uitwisseling wilt gaan, moet je er rekening mee houden dat je moet voldoen aan een aantal voorwaarden en toelatingscriteria. Zo moet je voor een heel jaar op een highschool in Australië tussen de 15 en 17 jaar oud zijn; wanneer je korter wil gaan, mag je maximaal 17 jaar zijn. Verder moet je de jaren voor jouw uitwisseling goede cijfers hebben gehaald en wanneer je al eindexamen hebt gedaan, moet je op school in het buitenland alsnog je best doen. 

Voorbereiden: dat doe je niet alleen

Ben je goedgekeurd door het land waar je naartoe wilt? Super! Dan kun je nu samen met het uitwisselingsbureau starten aan de voorbereiding. Zo ga je samen met andere uitwisselingsstudenten op voorbereidingskamp; je ontmoet mensen van jouw leeftijd die ook naar Amerika, Australië of Canada gaan. Op die manier kun je alvast contacten opdoen en heb je eventueel een maatje met wie je samen kunt reizen – dat is wel zo fijn!

Gastgezin en vertrek

Voordat je naar het buitenland kunt vertrekken, zoekt het uitwisselingsbureau een gastgezin en een school voor je in de regio waar jij naartoe wilt. Wanneer deze gevonden zijn, mag je digitaal contact zoeken met je gastgezin, zodat je alvast een beeld hebt van de mensen met wie je een halfjaar of een jaar gaat samenwonen. Afhankelijk van een lang of kort semester vertrek je in juli of januari. Vergeet niet om de deadlines voor het inschrijven te checken bij het uitwisselingsbureau, zodat je niet teleurgesteld wordt! Is alles rond? Veel plezier op uitwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *