Waar moet je op letten als je lenzen wilt gaan nemen

Contactlenzen zijn een populair alternatief voor een bril en bieden zowel esthetische als praktische voordelen. Als je overweegt om lenzen te gaan dragen, zijn er enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden.

Het is belangrijk om de juiste soort lens te kiezen

Er zijn verschillende soorten contactlenzen, zoals zachte, harde en hybride lenzen. Ga naar een opticien voor een uitgebreide oogmeting en overleg over de beste opties voor jouw ogen en levensstijl. Houd rekening met je draagschema, comfort, eventuele oogafwijkingen en kosten bij het kiezen van de juiste lens. Vraag je opticien om advies als je astigmatisme, droge ogen of andere oogproblemen hebt. Interesse in lenzen? Wij raden contactlenzen kopen bij Meijler Optiek aan.

Sla ze op de juiste manier op

Een goede opslag van je lenzen is essentieel om de levensduur te verlengen en het risico op infecties te minimaliseren. Bewaar je lenzen in een speciaal daarvoor bestemd lenzendoosje met een geschikte lenzenvloeistof. Vervang de vloeistof dagelijks en reinig het lenzendoosje regelmatig. Houd de lenzen uit de buurt van hitte, direct zonlicht en stof. Vergeet niet de houdbaarheidsdatum van je lenzenvloeistof te controleren en deze op tijd te vervangen.

Weet hoe je je lenzen in moet doen

Het correct inzetten en verwijderen van je contactlenzen is cruciaal voor een comfortabele ervaring en om infecties te voorkomen. Was altijd grondig je handen voordat je je lenzen aanraakt. Gebruik een spiegel om jezelf te helpen bij het inzetten en zorg ervoor dat de lens niet binnenstebuiten zit. Gebruik je wijsvinger om de lens op je oog te plaatsen en knipper voorzichtig om de lens op zijn plaats te krijgen. Om de lens te verwijderen, kijk omhoog en schuif de lens naar beneden met je wijsvinger en duim. Neem contact op met je opticien als je problemen ondervindt bij het inzetten of verwijderen van je lenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *