Waarom is hard water slecht? 

Je hebt er vast wel eens van gehoord: hard water. Wat is het precies en waarom is het slecht? In dit artikel leggen we het je uit en vertellen we je hoe je het op kunt lossen. 

Je blijft poetsen

Hard water wordt veroorzaakt door kalk dat we veel tegenkomen in het Nederlandse drinkwater. Het nadeel van kalk is niet alleen een slechte smaak van kraanwater, koffie en thee, maar ook vieze apparaten, kranen en toiletpotten. Zo veroorzaakt hard water de hardnekkige, bruine aanslag in de toiletpot en moet je deze wekelijks schoonmaken. Ook moet je tijdig je koffiezetapparaat en waterkoker ontkalken en zowel de kranen (vergeet de kroontjes niet) als douchekoppen goed schoonmaken met schoonmaakazijn en baking soda.

Apparaten gaan kapot

Hard water zorgt ervoor dat je apparaten sneller kapot gaan. Door kalkophoping in de leidingen en het apparaat, presteert het minder goed en gaat het minder lang mee. Het gaat dan niet alleen om je koffiezetapparaat en waterkoker, maar ook om je vaatwasser, wasmachine, kranen en douche. Dat is erg zonde! Om vroegtijdig vervangen van dure apparaten te voorkomen, kun je een waterontharder kopen in Oss; deze filtert al het kalk uit het water en zorgt ervoor dat je lang geniet van schone en goed werkende apparaten.

De huid en haren

Je kunt je voorstellen dat water waar kalk in zit een negatief effect heeft op de conditie van je huid en je haar. Door een waterontharder aan te schaffen, creëer je zacht water, wat kan helpen bij huidproblemen zoals acne, eczeem en een droge huid. Daarnaast zal je haar meer gaan glanzen, omdat je het wast met kalkvrij, schoon water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *