Waarom zou je gaan voor Mexicaans eten?

De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn uitgesproken smaken, kruidige kruiden en unieke gerechten. Het is dan ook geen verrassing dat Mexicaans eten in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in de rest van de wereld. In dit artikel zullen we een diepere duik nemen in enkele van de meest bekende Mexicaanse gerechten, de populariteit van taco’s en burrito’s, en de beste Mexicaanse restaurants om van deze heerlijke keuken te genieten.

Mexicaanse restaurants

Er zijn veel restaurants over de hele wereld die zich richten op de Mexicaanse keuken, van kleine eetkraampjes tot grote restaurantketens.Van utrecht tot Mexicaans restaurant Oudenbosch. Een van de meest populaire Mexicaanse restaurantketens is Chipotle, bekend om zijn verse ingrediënten en aangepaste gerechten. Andere bekende restaurants zijn Taco Bell, Chiquito en Wahaca. Maar de meeste van deze bedrijven zitten in Amerika. Of je nu op zoek bent naar authentieke gerechten of een moderne interpretatie van Mexicaans eten, er is voor elk wat wils.

Bekende Mexicaanse gerechten

Er zijn veel bekende Mexicaanse gerechten die geliefd zijn over de hele wereld. Enchilada’s, burrito’s, taco’s, quesadilla’s, nacho’s en guacamole zijn slechts enkele voorbeelden van deze populaire gerechten. Enchilada’s zijn meestal gevuld met kip, rundvlees of bonen en bedekt met een saus van tomaten en chilipepers. Burrito’s zijn grote, gevulde tortilla’s die worden gerold en vaak worden gevuld met rijst, bonen, vlees, groenten en kaas. Taco’s zijn kleine, gevulde tortilla’s die meestal worden gevuld met rundvlees, varkensvlees, kip of vis, en worden gegarneerd met sla, kaas, zure room en salsa. Quesadilla’s zijn tortilla’s gevuld met kaas, kip, varkensvlees, rundvlees of groenten, en worden meestal gebakken of gegrild. Nacho’s zijn tortillachips bedekt met kaas, vlees, bonen en jalapenos, en guacamole is een heerlijk bijgerecht dat is gemaakt van avocado, tomaat, ui, limoensap en kruiden.

De populariteit van taco’s en burrito’s in de wereld

Taco’s en burrito’s zijn waarschijnlijk de meest bekende en populaire gerechten uit de Mexicaanse keuken. Taco’s worden al sinds de 18e eeuw in Mexico gegeten en zijn tegenwoordig een van de meest populaire streetfood gerechten ter wereld. Tacoschelpen zijn gemaakt van maïs of tarwe en worden meestal gevuld met vlees, groenten en kruiden. Burrito’s daarentegen zijn in de jaren 1930 in Mexico ontstaan en zijn sindsdien uitgegroeid tot een populaire fastfood optie in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *