Hoe verzorg ik mijn dak goed?

Je zult er misschien niet vaak naar kijken, maar dat zou je eigenlijk wel moeten doen: je dak. Een dak krijgt namelijk veel te verduren in ons Nederlandse klimaat: zware wind, veel regen, zon en sneeuw. Het is dan ook belangrijk om goed voor je dak te zorgen, anders kun je last krijgen van lekkages en andere ongemakken. Wij vertellen je meer.

De juiste dakbedekking kiezen

Alles begint bij de juiste dakbedekking. Welke dakbedekking je kiest, is afhankelijk van het type dak dat je hebt: een plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, schilddak, tentdak, enzovoorts. Je moet dus eerst bepalen welk type dak je zelf hebt. Heb je bijvoorbeeld een plat dak, dan wordt er veelal gekozen voor kunststof dakbedekking als PVC. Bij een van de hellende soorten daken, zul je waarschijnlijk eerder kiezen voor dakpannen. Wil je kunststof dakbedekking in Breda laten plaatsen? Neem dan contact op met MVH Dakwerken!

Tijdig laten controleren

Welk type dak je ook hebt, het is belangrijk om zo nu en dan je dak te controleren of te laten controleren. Bij zo’n dakinspectie, gaat een professional aan de slag. Deze checkt dan je volledige dak op schade en mogelijke zaken waar naar gekeken moet worden. Dit is heel belangrijk, omdat schade soms kan zorgen voor andere ongemakken, zoals lekkages,vochtplekken en uiteindelijk schimmels of houtrot. Door op tijd een inspectie uit te laten voeren of een professional in te schakelen als je schade denkt te hebben, kun je deze nare gevolgen voor zijn.

Onderhoud

Voorkomen is altijd beter dan genezen en dat geldt natuurlijk ook voor schade en lekkages. Regelmatig onderhoud is hierbij van groot belang. Bij het onderhoud kun je denken aan zaken, zoals de dakgoot schoonmaken en vrijmaken van bladeren, controleren of alles nog in orde is en eventueel het schoonmaken van de dakbedekking. Dakonderhoud kun je jaarlijks uit laten voeren, maar soms is een extra check ook belangrijk. Wanneer er bijvoorbeeld een hevige storm of regenbui is geweest, kan het zijn dat je schade aan je dak hebt opgelopen. Echter zul je dit niet altijd vanaf de buitenkant zien. Voer ook dan een goede inspectie en onderhoud uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *