Verschillende vloeren voor je woning

Misschien heb je een nieuwe woning gekocht, ga je je eigen woning bouwen of wil je een ruimte of je hele woning aanpakken en een nieuwe vloer leggen. Je hebt dan de keuze uit behoorlijk wat verschillende vloersoorten. Het kan dan ook lastig zijn om te kiezen welke vloersoort het beste bij jou past. In dit artikel sommen we de meest populaire vloersoorten voor je op en vatten we de voor- en nadelen per vloersoort kort voor je samen. 

PVC

PVC vloeren worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Een PVC vloer voor je woning in Etten-Leur brengt namelijk best wat voordelen met zich mee. Zo is een PVC vloer erg geluiddempend, kun je de vloer enorm gemakkelijk leggen en is de vloer super duurzaam, waardoor deze lang meegaat. Fijn, want zo hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen en dergelijke. Een PVC vloer is vaak wel wat prijzig. Omdat de vloer lang meegaat, is dat echter een investering die het zeker waard is.

Laminaat

Ook laminaat is een erg populaire vloersoort. Laminaat lijkt vaak erg op hout, waardoor het een mooie sfeer aan de woning geeft. Daarbij is er een erg ruime keus aan verschillende laminaatvloeren en is laminaat goed betaalbaar. Wanneer je laminaat koopt is het wel belangrijk dat je erop let dat je duurzaam laminaat koopt. Zo weet je zeker dat het laminaat niet snel beschadigd.

Tegels

Tegelvloeren worden vaak gelegd in verschillende delen van het huis. Zo zijn tegelvloeren de meest gebruikte vloer in de badkamer en de keuken. Niet zo gek ook, want tegels zijn erg gemakkelijk schoon te maken en dat maakt ze perfect voor in ruimtes zoals de badkamer en keuken. Tegels kunnen ook tegen een stootje, maar kunnen ook flink beschadigen. 

Vinyl

Vinylvloeren zijn niet altijd even populair, niet iedereen vind ze immers mooi. Toch hebben vinylvloeren erg veel voordelen. Zo is een vinylvloer erg betaalbaar en gemakkelijk te leggen. Ook vinylvloeren zijn geluiddempend, maar moeten vastgelijmd worden, waarna de vloer dus niet meer verhuisd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *