Een schooljaar in Mexico

Wil je wel eens iets anders dan een saai schooljaar in Nederland? Zie je het populaire Amerika niet zo zitten of ben je benieuwd naar hoe het er in andere delen van de wereld aan toe gaat? Kies dan voor een uitwisseling naar Mexico en proef van de verschillende smaken die het land te bieden heeft!

Cultuur, geschiedenis en tradities

Mexico; het land dat rijk is aan cultuur, geschiedenis en een hoop tradities die gepaard gaan met feesten die je viert met de hele familie. Mexico is écht zo kleurrijk als je denkt; niet alleen wat betreft kleding, maar ook met betrekking tot de cultuur en natuur. De Mexicaanse beschaving stamt af van de Maya’s, waardoor er nog veel oude ruïnes en tempels te vinden te zijn. Er is een verscheidenheid aan wilde dieren en je kunt zowel genieten van zon, zee, strand als van wandelen in de bergen. Vergeet de levendige feesten in Mexico niet, zoals Dias de los Muertos, waar men viert dat de zielen van hun overleden dierbaren hen op aarde bezoeken. Ook het feest Cinco de Mayo is een grote dag; hierop wordt een overwinning op het Franse leger op 5 mei in 1862 gevierd. Ga je op uitwisseling naar een highschool in Mexico, dan maak je dit allemaal mee – hoe bijzonder is dat!

Leer de taal

Een ander mooi voordeel van op uitwisseling gaan naar een Mexicaanse middelbare school, is dat je eens een andere taal dan Engels leert. Het Spaans is een prachtige, vloeiende taal waar je in heel veel landen in het Middellandse Zeegebied gebruik van kunt maken. Spaans staat ook nog eens heel goed op je cv, aangezien niet veel Nederlandse scholieren deze taal op school krijgen. In het Mexicaans gebruiken ze net weer wat andere woorden dan in het traditionele Catalaans; zo rijd je in Spanje in een carro, maar heb je in Mexico een coche. Omdat de meeste mensen in Mexico geen (goed) Engels spreken, heb jij je binnen de kortste keren de taal eigen gemaakt.

Goede voorbereiding is het halve werk

Op uitwisseling gaan naar een onbekend land, dat kan aardig wat spanning met zich meebrengen. Bereid je daarom goed voor en maak gebruik van de begeleiding die het uitwisselingsbureau je biedt. Zo kun je via hen Spaanse taallessen volgen tijdens jouw studiejaar in Mexico, kiezen zij een gastgezin uit en helpen ze je tijdens het proces: van het regelen van je documenten tot bereikbaarheid ter plaatse. Weet je niet zeker of een uitwisseling bij je past? Vraag dan van tevoren een gesprek aan, zo weet je zeker of je de juiste keus maakt. Een persoonlijk gesprek en ervaringsverhalen lezen kunnen een hoop spanning wegnemen, zodat jij het avontuur in Mexico met volle overtuiging aangaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *