Hoe ziet een incassoprocedure eruit?

Wanneer een klant je niet wilt betalen voor de geleverde diensten en/of producten, dan moet je vaak een incassobureau inschakelen. Een incassobureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het incasseren van openstaande bedragen. Omdat je zo snel mogelijk wilt zien dat de rekening betaald wordt, is het ook erg handig om te weten hoe zo’n incassoprocedure er nou eigenlijk uit komt te zien. Wil je dat ook weten? Lees vooral even verder!

Het overhandigen van documenten

Als je een incassobureau Gilze en Rijen gaat inschakelen, dan is het belangrijk dat je verschillende documenten overhandigd aan het incassobureau. Een incassobureau wilt namelijk wel eerst bewijs hebben van de geleverde diensten en/of producten voordat de incassobureau er daadwerkelijk werk van gaat maken. Het is verstandig om zoveel mogelijk documenten aan te leveren, want dan kan een incassobureau het beste zijn werk doen. Een incassobureau zal je altijd vertellen welke documenten zij precies nodig hebben. 

Het contacteren van de klant

Wanneer een incassobureau de nodige documenten heeft ontvangen, gaan zij direct aan de slag met het incasseren van geld. Dit doen ze door op verschillende manieren contact op te nemen met de klant. Zo gaat het incassobureau meerdere keren per dag of per week telefonisch contact opnemen met de klant. Ook worden er wekelijks brieven naar het huisadres van de klant verzonden. Door op deze manieren contact op te nemen, verhoog je de kans dat de klant daadwerkelijk in actie komt en de rekening gaat betalen. Houd er wel rekening mee dat het lang kan duren voordat je het geld ontvangt, vooral als de klant een betalingsregeling wilt afspreken met het incassobureau. 

Een voorschot kan soms mogelijk zijn

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je het geld hard nodig hebt, maar toch een incassobureau wilt inschakelen voor het incasseren van het geld. Bij sommige incassobureaus is het mogelijk om een voorschot te krijgen, maar soms willen ze de schuld ook wel overkopen. Je moet er wel rekening mee houden dat je bij het verkopen van de schuld een laag bedrag geboden krijgt. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat een incassobureau ontzettend veel risico loopt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een incassobureau geen geld kan terugkrijgen als de klant failliet verklaard wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *