Verschillende soorten rolsteigers?

Soorten rolsteigers

Moet je binnenkort een opdracht uitvoeren waarbij je in de hoogte moet werken? Dan kun je best rolsteigers gebruiken in plaats van ladders. Rolsteigers zijn veiliger en makkelijker om mee te werken. Er zijn zoveel verschillende soorten rolsteigers beschikbaar waardoor kiezen er zeker niet makkelijker op wordt. Welke soort rolsteigers zijn er eigenlijk?

Soorten steigers

Met de rol- en kamersteiger onderscheiden we twee soorten steigers. Kamersteigers zijn beschikbaar in beperkte afmetingen. Ze zijn dus vooral geschikt voor werken binnenshuis.  Deze kamersteigers kunnen ook buiten gebruikt worden, maar alleen als het op kleine buitenruimtes gaat. Kies dan wél voor een kamersteiger met verstelbare wielen. Dat zorgt voor meer veiligheid, vooral als het om een ongelijke ondergrond gaat. In dit geval kunt je de wielen verstellen zodat de kamersteiger stevig en stabiel blijft staan. Voor alle buitenwerken geniet een rolsteiger de voorkeur.

Particuliere rolsteigers

Zo zul je een keuze moeten maken tussen particuliere en professionele rolsteigers. Je uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk voor de opdracht die je moet uitvoeren. Moet je de raamkozijnen van je woning schilderen, je dak ontmossen of je dakgoten reinigen? Dan volstaat een particuliere rolsteiger. Die zijn er in meerdere afmetingen en uitvoeringen. Voor thuis volstaat meestal een standaard rolsteiger van 90×190 centimeter. Dat is een handig formaat. Deze steigers nemen weinig ruimte in, zijn echte lichtgewichten en makkelijk hanteerbaar.  Heb je een rolsteiger slechts af en toe nodig? Dan kun je best een huren dat doet je heel wat besparen.

Professionele rolsteigers

Heb je een rolsteiger nodig voor professioneel gebruik? Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je professionele rolsteiger. Naast de klassieke standaard uitvoeringen  kun je ook kiezen voor steigers met een zogenoemde chronische verbindingspen.  Dat zorgt voor meer comfort, gebruiksgemak en extra veiligheid. Kies voor een lichtgewicht materiaal zoals aluminium. Overweeg ook de recentste uitvoeringen professionele rolsteigers. Die zijn uitgerust met een veiligheidssysteem waarbij klassieke borgpennen niet eens meer nodig zijn.

Rolsteiger kopen

Steigers koop je makkelijk online, zoals bij Rolsteiger.net. Je vindt er de grootste keuze aan rolsteigers zodat je er altijd een vindt die bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *