Zo pak je het inrichten van je slaapkamer aan!

Het mooi inrichten van je slaapkamer is zeker geen overbodige luxe. Het is namelijk een plek in het huis waar jij heerlijk tot rust komt na een lange dag. Het is dus een must om hier wat aandacht aan te besteden. De tips die je in dit artikel vindt, zijn nuttig voor het inrichten van jouw slaapkamer! Lees dus echt eventjes verder en je zult helemaal overtuigt en geïnspireerd raken. Een complete slaapkamer inrichting van Anselm Oome is ook een top idee!

Welk interieur thema past bij jou? 

Voordat je begint met het kopen van meubels en verf, is het belangrijk om te bepalen voor wat voor interieur thema je wilt kiezen. Hoe beter de stijl van jouw kamer bij jou smaak aansluit, hoe meer jij jezelf thuis voelt in je kamer. Het kan fijn zijn om je te houden aan een thema of een bepaalde stijl. Hieronder zie je enkele voorbeelden van stijlen waar je voor zou kunnen gaan. 

De hotel chique stijl

Bij een hotel chique inrichting kies je voor luxe materialen als velours en kvadrat. Ook worden er vaak warme en donkere kleuren gebruikt zoals antraciet, donkerblauw, goud en donkergroen. Met deze inrichting krijg je meteen een luxe gevoel en lijkt het alsof je op vakantie bent. 

De minimalistische stijl 

Een slaapkamer is bedoeld om goed tot rust te komen en te slapen. Bij veel mensen gaat dit makkelijker en beter in een nette en minimalistisch ingerichte kamer. Dit houdt in dat er geen rondslingerende kleding en vuile was in alle hoeken van de kamer ligt en dat er niet teveel woonaccessoires weggezet worden. Dit is dus echt een typisch voorbeeld van less is more!

Ibiza stijl

Een mooie witte en dus lichte basis die aangekleed wordt met zand- en pasteltinten is een typisch voorbeeld van de Ibiza stijl. Voeg er nog wat leuke strand accessoires, kussen en kleden aan toe en je kamer is klaar!

Investeer in een bed van goede kwaliteit

Wanneer je weet hoe je de kamer helemaal naar jouw smaak gaat inrichten, is het tijd om het belangrijkste item van de slaapkamer aan te schaffen, namelijk het bed! Natuurlijk zijn de bovenstaande tips voor het inrichten van je slaapkamer ook heel belangrijk, maar uiteindelijk ga je de meeste tijd doorbrengen in het bed. Een bed wat helemaal aansluit bij jouw ligcomfort is dus echt een must. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *