Hoe voorkom je kalkaanslag?

Je herkent dit vast wel: vieze gelige vlekken in je wc of douche. En een witte doffe aanslag op de kranen, of apparaten die minder goed werken, omdat ze verkalkt zijn. Kalkaanslag ontwikkelt zich wanneer water wordt verwarmd. In het water reageren magnesium- en calciummineralen met waterstofcarbonaat. Deze mineralen lossen niet goed op, zodat er kalkvorming ontstaat.

Hard water regio

In hard water komt veel meer kalk voor, dan in zacht water. Per regio in ons land kan de waterhardheid verschillen. Hoe harder het water, hoe groter de afzetting van mineralen en vorming van kalk. Heb je last van hard water, dan ondervind je hoe vervelend kalkaanslag kan zijn. Niet alleen het schoonmaken ervan is een opgave, het verstopt ook leidingen en apparaten. De smaak van hard water is minder lekker en het is minder goed voor je huid en de was.

Hoe kan ik deze kalkaanslag voorkomen?

Schoonmaken is een hele klus, hoe langer de kalk blijft zitten, hoe hardnekkiger het zich laat verwijderen. Je kunt helaas aan de gang blijven…

Antikalk schoonmaakmiddelen werken meestal niet afdoende. Daarnaast zijn ze vaak niet erg milieuvriendelijk. Maar wat helpt dan wel?

Eigenlijk telt maar één antwoord en dat is: een waterontharder aanschaffen. Daarmee pak je het probleem effectief aan.

Welke voordelen levert een waterontharder?

Een waterontharder werkt als een filter. De deeltjes die kalk vormen, worden uit het water gefilterd. Hard water verandert daarmee in zacht water. Een waterontharder wordt ook wel waterontkalker of waterverzachter genoemd. Kalkvorming krijgt door het filtersysteem geen kans meer. Een prima investering, omdat het veel voordelen biedt. Minder werk om al het sanitair schoon en fris te houden. Het zorgt voor een zachtere huid en zachtere was. Je zult minder zeep nodig hebben met zacht water, dus het levert ook veel besparingen op. Het is bovendien beter voor de levensduur en werking van apparaten en leidingen.

Waterontharder kopen Breda

Op zoek naar een duurzame oplossing voor kalkproblemen? Soft Water Systems heeft alle kennis hierover in huis en kan in veel regio’s passend advies geven, zoals in Breda. Voor iedere woning en elk huishouden kunt kun je bij SWS terecht. Neem een kijkje voor meer informatie over waterontharders en wat SWS voor jouw huis kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *