Waarom een makelaar inschakelen?

Wanneer je een huis gaat kopen of verkopen, dan doe je er goed om een makelaar in te schakelen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het inhuren van een makelaar, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Bespaar tijd

Een groot voordeel van het inschakelen van een makelaar is dat je een hoop tijd bespaart. Er komt nogal wat kijken bij het verkopen van je huis; zo moet je het huis op de markt brengen, bezichtigingen inplannen en de aankoop in goede banen leiden waarbij een rechtmatig contract niet mag ontbreken. Door een makelaar in Rucphen te benaderen houd je zelf meer tijd over de leukere dingen in het leven!

Juiste prijs

De juiste prijs voor een huis, het is voor zowel de verkoper als koper van belang. Laat daarom een taxatie uitvoeren; zo weten beiden partijen dat het prijskaartje van het huis klopt en dat er geen gekke dingen zijn, zoals asbest, scheuren in de muur of lekkages. Over het algemeen kan de makelaar die je helpt om het huis te verkopen of juist te kopen je daarbij helpen; veel makelaardijen voeren zelf taxaties uit. Weten wat het huis waard is, dat is één van de dingen die je dankzij een taxatie af kan strepen van je to-do lijstje bij het zoeken naar een geschikte woning. Ga je het huis verkopen, dan weet je zeker dat je geen lager bod hoeft aan te nemen – handig, toch?

Snelle verkoop

Door een makelaar in te schakelen, ben je vrijwel verzekerd van een snelle verkoop. Een makelaardij heeft een groot netwerk dat hij breed kan bereiken; daarnaast hebben ze de juiste marketing tools in huis om jouw woning op de juiste manier op de markt te brengen. Daarover gesproken, een makelaar weet ook nog eens precies wat er op die markt speelt en kan je daarom goed adviseren bij de verkoop van het huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *