Met deze kosten moet je rekening houden bij de verbouwing van de tuin!

Bij een behoorlijk aantal Nederlandse huishoudens ziet de tuin er momenteel niet netjes uit. Bij de een is de tuin te kaal, terwijl de ander al een lange tijd niks aan onderhoud heeft gedaan. Als dit momenteel bij jou aan de orde is, dan is het erg confronterend om te zien dat de tuin er bij anderen juist wel erg gaaf uitziet. Mocht je graag een tuinverbouwing willen realiseren maar nog geen idee hebben wat hier financieel bij komt kijken, dan is het zeer aan te raden om verder te lezen. 

Hoeveel afval heb je momenteel in de tuin?

Om de tuin te laten voldoen aan je wensen, is het van belang dat je eerst alle oude troep opruimt. In veel gevallen is het mogelijk om alle oude spullen met een aanhangwagen te vervoeren naar de lokale stortplaats. Echter, wanneer het dusdanig veel is dat je meerdere keren op- en neer zou moeten rijden, is het wellicht verstandiger om hier een container voor te huren. Het huren van een container kost zo’n 150 euro. Laat de container in de tuin plaatsen en gooi al het tuinafval hierin. Zodra je zo goed als al het afval in de container hebt gegooid, kun je de container ophalen.

Wat wil je allemaal in je tuin hebben?

De kosten van de tuinverbouwing zijn grotendeels afhankelijk van de spullen die accessoires en meubels die je graag zou willen kopen. Zo dien je het budget behoorlijk te vergroten als je graag een hottub van Elite Wellness in de tuin zou willen hebben. Naast het aantal en de soort tuinaccessoires, speelt het merk ook een rol. Zo betaal je voor het ene merk aanzienlijk meer dan voor het andere. Houd er hierbij wel rekening mee dat het prijsverschil ook te maken kan hebben met een verschil in kwaliteit. In sommige gevallen is het namelijk voordeliger om in eerste instantie meer te betalen voor je tuinmeubelen. 

Koop je het online of in een winkel?

Mocht je geld willen besparen op je tuinverbouwing dan is het zeer aan te raden om zo veel mogelijk tuinmeubelen via het internet te bestellen. De meeste producten zijn namelijk online goedkoper en daar profiteer jij van. Houd er echter wel rekening mee dat je bij het bestellen van tuinmeubelen dient te betalen voor de bezorging. Echter, bij het kopen van grotere tuinaccessoires dien je dit in veel gevallen al te doen. Voor het leveren van een sauna voor in de tuin wordt bijvoorbeeld al snel meer dan 100 euro gerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *